Austria, nje mik i devotshem dhe historik i shqiptareve….

Jahjaga me austriakun

Austria, shteti qe u be avokate e Shqiperise ne vitin 1912. Dy here Perandori Franc Jozef mobilizoi nga 1 milion ushtarë, herën e parë për largimin e serbëve nga Shqipëria në vitin 1912-1913 dhe herën e dytë për tërheqjen e malazezëve nga Shkodra.

Herën e tretë, Austria po udhëheq lobimin për pranimin e Shqipërisë në Bashkimin Europian dhe liberalizimin e vizave me Kosovën

Jahjaga me austriakun