List/Grid

Daily Archives: 12:47

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Krimet serbe ndaj studiuesve te albanologjise ne shekuj. Vrasja e dr. Milan Shuflaj ne Zagreb. Nga A Pllumaj

Më 1913 dhe më 1918, Akademia e Shkencave e Austrisë botoi në Vjenë dy vëllimet e para të korpusit të mirënjohur „Acta et diplomata res Albaniae mediae aetatis illustrantia“, (Dëshmi… Read more »

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin.  Nga : Kastriot Dervishi

Artistë të huaj dhe vepra e tyre për Beratin. Nga : Kastriot Dervishi

Edith Durham (1863-1944) Mery Edith Durham lindi në vitin 1863, në Hanover Square, Londër. Edith manifestoi ambicie artistike dhe pas marrjes së mësimeve private në Londër, ajo frekuentonte Akademinë Mbretërore… Read more »

Xhavit Shyti Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi. Shkruan Sami Fejza 30.11.2018

Xhavit Shyti Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi. Shkruan Sami Fejza 30.11.2018

 Heronj te heshtur.. ( Ne foto Xhaviti me nje prej shokeve te tije ,luftetar te lirise ) Luftëtar sypatrembur, sot ndërtues vendi Ashlani është një fshat kodrinoro-malor rrëzë Bjeshkëve të… Read more »