List/Grid

Yearly Archives: 2018

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Presidente Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç.”QYTETARE NDERI E BERATIT”

Në sallën e konferencave në Bashkinë e Beratit, u organizua ceremonia e dorëzimit të titullit të lartë: “QYTETARE NDERI E BERATIT” Presidentes së Kroacisë, zonja Kolinda – Grabar Kitaroviç. Pak… Read more »

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE… Vargje nga Veron Hoxhaj

MOS HARRO MOJ DALLËNDYSHE Mos harro moj dallëndyshe të më siellësh pakëz dhe , atje në sqepin e vogël se kam mall për mëmëdhe. Mëmëdhe toka shqiptare, nga thellësia nxierë… Read more »

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Ishulli i Gjarpërit Rrëfenjë për kohët moderne.. Refenje nga Namik Selmani.

Nisën një nga një të zbrisnin në atë ishull. I madh dhe i bukur Ishulli. . I rrethuar nga dete që ishin kaq të begatë me peshk, me bukuri. Thonë… Read more »

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

Forumi Nderkombetar per te drejtat dhe lirite e njeriut seksioni per Maqedoni.

 Në 28 korrik 2018 (Diten e shtunë),  në orën 11:00 në restoranin BUSHI në Shkup, Forumi Ndërkombëtarë për të Drejtat dhe Liritë e Njeriut (IGFM- Seksioni për Maqedoni ) do… Read more »

“KOINÇIDENCE” ME UGOLININ.. Nga: Anastas Nika

“KOINÇIDENCE” ME UGOLININ.. Nga: Anastas Nika

Anastas  Nika ….( Duke lexuar librin e Luixhi Ugolinit” BUTRINTI-Miti i Eneas” dhe librin “Rrënjët tona” -të autorit e bashkfshatarit tim Mihal Xhamo ) …..para dy ditëve,pas aktivitetit në qytetin… Read more »

Burrat e asaj kohe… Nga Vladimir Duraj.

Burrat e asaj kohe… Nga Vladimir Duraj.

Burrat e asaj kohe Dr Zino Mesi i viteve 60. Një ambulancë po ecte me shpejtësi sketerre drejt spitalit të Beratit. Mbart’te një të sëmurë rëndë, aq rëndë sa e… Read more »

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE

SIMBOLI I DIELLIT ILIR, SË PAKU NJË MIJË VJET MË I LASHTË SE „YLLI I KUTLESHIT“ SLLAV DHE I „VERGINËS“ GREKE Abdulla Mehmeti Si u falsifikua historia, kultura, gjuha (toponimet)… Read more »

Para ligjit te gjithë “peshqit” janë të barabart .Po “peshkaqenet” ?! Opinion Nga : Dilaver Xhelili

Para ligjit te gjithë “peshqit” janë të barabart .Po “peshkaqenet” ?! Opinion Nga : Dilaver Xhelili

Para ligjit te gjithë “peshqit” duhet te jene  të barabart.”Peshkaqenet” ne Shqiperi livadhisin te lire! Prej kohësh në shqipëri  flitet për ndalimin e “peshqëve” të mëdhenjë ,por kjo ka mbetur … Read more »

Qyteti Patosit – Ka kurrorëzuar fëmijët më të mirë e bukur për vitin 2018.

Qyteti Patosit – Ka kurrorëzuar fëmijët më të mirë e bukur për vitin 2018.

PATOS – Gara e bukurisë dhe e talentit për fëmijë Miss&Mister Children tashmë ndalesën e radhës e ka patur në qytetin e Patosit. Bashkia e këtij qyteti ka mirëpritur produksionin… Read more »

Ti më mësove që të dua jetën.. Nga Namik Selmani

Ti më mësove që të dua jetën.. Nga Namik Selmani

Ti më mësove që të dua jetën Ti më mësove të dua ballaz jetën, pa mistere Të dua ndryshe derën që hapet pa trokitje. Ti më dhe rrezen që fshihet… Read more »