KOROGRAFET E YJEVE – e p i g r a m –

KOROGRAFET E YJEVE – e p i g r a m –

Vjen nje kohe qe,syte tane kerkojne edhe gravitetin e tyre, aty, ku eshte me paqsorja,pa u spostuat nga rrenjet, te cilat kane lindur e rritur paqen , endrren e dashurine.Ne kete kerkim ,syte tane kane instiktin e dallndysheve qe, ne fluturim e siper, kerkojne vendet per te ndertuar folete,me gjuhsqepin e tyre, e balte te zgjedhur.Ky, shpend i bekuar, i lind dhe i rrit pasardhesit e tyre, me prane drites dhe syve te njeriut. Ashtu, dhe syte tane, kane jetegjatsi, drite e liri, sepse ndodhen prane zemres se njeriut- instikt e mencuri. Nje dite, syte tane do te rrezohen, ne balte e do te treten nen dhe, por mbeten perjetsisht korografet e yjeve,dirigjentet e dallgeve dhe uitesit e luleve. Ndonse syte, treten…, drita e vezullimi i tyre, shuhet, vetem kur vdes kenga,e cila nuk ka vdekje, kurre.
Elham Pasha