ARBEN RUGOVA E ARTAN NIMANI, KUJDES MOS NA VRISNI SHPIRTËRISHT. SE MJAFT NA KA VRARË SHKJAU, HAJDUTËT E TRADHTIA! Opinion nga Afrim Caka

ARBEN RUGOVA E ARTAN NIMANI, KUJDES MOS NA VRISNI SHPIRTËRISHT. SE MJAFT NA KA VRARË SHKJAU, HAJDUTËT E TRADHTIA!

Një vështrim mbi komentin e Arbenit APO Muhamet Rugovës drejtuar në emrin tim.
Është shqetësues fakti se po i njëjti grup i cili dëshiron të “përvetësojë” figurën e Zt. Hoxha, ka urrejtje patologjike ndaj “ruralë-ve”.
O Perëndi!
* * * *

Erdhi koha e antivlerave..!
Gjakovën duhet kthyer në kulmin e saj të gjallërimit. Ne kemi një thënIE të mirë: “Ta kthejmë luftën në art. Energjia jonë duhet të jetë e pashtershme. Atëherë, çfarë presim?
Është e tepërt t’ju them se, po të mos kishim patur burra idealistë si Fadili, Dardania nuk do të ishte e lirë sot. (Këmbëtrokitje nga disa asamblistë të PDK, së). Për fat të mirë, historia nuk shkruhet me korrupsion e ulërima, po me punë dhe Fadili ka punuar më tepër e më përpara se të gjithë JU të prontos.
Ishte nje shkak i jashtëm dhe shkaku i jashtëm jeni ju dy kushërinjtë! Mirëpo gjatë ditëve një pyetje sa vinte dhe kërkonte përgjigje: Çfarë dimë ne në të vërtetë për njeriun që nuk e deshi qytetin e tij..?
Sa çudi! Arbeni dhe mentori i tij, Muhameti, na quan një grup “antikatundarë!!!”. Gati çdo fjalë apo frazë e kësaj “proze” ngërthen mjeshtërisht të kundërtat, që pasqyron njëherësh edhe kontradiktat e dramacitetin jo bashkëkohor shqiptar, pjellë e së cilës është edhe vetë Arbeni dhe mësuesi i tij, Muhameti.
Ky koment tregon hapur se Arbenët, dora e djathtë e Veselit, janë vendosur në asamblenë e Gjakovës me anë të prontos, po ngrihej e po mbahej me anë të krimit politik.
Dikur moti edhe vetë isha katundar.
Thuhet se fjala e burrit peshohet nga fjalët e jo nga injoranca e gënjeshtrat.

Një mik i imi ma dërgoi këtë togfjalësh nga reagimi i Benit, shkruar me siguri nga mentori i tij, Muhamet Rugova.
Nga i njëjti Muhamet që përvetësoi grupin e tij politik dhe e tradhtoi atë. Të kujtohet?
Cili ishte atëherë roli i tij…
Po për familjen e Ganimetes, për familjen Bakija, për familjen Lakuci, Grezda, Baruti, Vokshi, Këpuska etj., cili kishte urrejtje patologjike. Grupi apo ju! Urrejtje patologjike e veçantë, që thirreni në “ujqër të vetmuar”, si dhe radikalë të dhunshëm vendas në asamble jeni objekt i punës së suaj po aq sa edhe “antiruralë”. Një grup asamblistësh me një emër absurd pronto, si urdhri ose vëllazëria e ngatërresave në asamble, që veproni sipas një porosie ideologjike të urrejtjes, të quajtur (Identiteti Pronto) dhe ne të gjithë e dimë se është shtrembërim i pazakontë i termit histori e LANÇ të Kosovës.

Çfarë paradoksi nga kushërinjtë e ligë e banalë dhe paradoksalë. Thjesht jeni shenjat e shkatërrimit dhe i diferencës në mes “katundarëve dhe qytetarëve”. S’e kuptoj dot, nëse është shenjë e brerjes së ndërgjegjes. Apo mos, ndoshta, pa e kuptuar mirë, sot po bëheni edhe më të ligë?
Çfarë llumi, shkapërdarë jeni ju!
Cilët jeni?
Ç’njerëz, ç’komb, ç’dreq jeni, vallë, shqiptarë jo, këtë? Thashë “Shqiptarë!” Jo!
Në qoftë se para botës s’jam askushi, për dikë jam bota vetë!
O Perëndi! U rrita, u shkollova, në demonstrata, në punë, në shoqëri e në burgje me katundarë!!!
Arbeni i Rugovës , nisuni në veten e parë dhe merruni me etërit tuaj të “ballit”! Si u larguan dhe si u kthyen dhe nga kush janë kthyer nga Turqia???
Na tregoni këtë: Duhet të ndriçohet kjo enigmë…
Ju, keni deshirë të jeni servil dhe të zini ndonjë vend në parlamentin e Dardanisë. Ndërsa ky farË Artani, si një “profesor i madh”, pretendon të jetë një zotëri i madh dhe ndonjë ministër në portofolet e organizatës së tij pronto.

Po cilët ishin këta dy asamblistë PDK,së që i kishin bashkuar forcat e errësirës si një organizatë mafioze që të zhdukte tërë kundërshtarët dhe sidomos ata që bartnin vlera të veçanta intelektuale dhe morale, për të shkatërruar fatin e një historie dhe vetë Gjakovën e banorët e saj. Përçarja nuk është në modelin tim kulturor. Në historinë e Gjakovës nuk ka pasur periudhë tjetër të një shtrembërimi të tillë të bërë kundër shqiptarëve nga vetë shqiptarët si Arbenët e Artanët, si kjo e këtyre 20 vjetëve. Ky ishte gjenialiteti i vërtetë i tyre. Gjenialiteti i dy përbindëshave të së keqës…

Nuk po e mbroj Fadilin, por vlerat e tij!
Vetë jeta e Fadilit dhe vdekja e tij ishte sinonim i vetë Koferencës së Bujanit, simbol i bashkimit dhe i shansit historik, i varrosjes tragjike të një qyteti me historinë e tij; jeta dhe vdekja e Fadilit ishte një shembull në miniaturë i vetë faktit të Konferencës së Bujanit dhe për një Shqipëri Etnike. Ringjallja e tij është pjesë e pandarë e ringjalljes sonë kombëtare.
Gjakova ka shqiptarë që i japin kombit të tyre, por ka gjakovar që i japin margaritar gjithë shqiptarëve. Ishte Fadil Hoxha, ishte ndër viktimat e para të pafajshme në Dardani pas Konferencës së Bujanit. Ai ishte përfaqësues dhe ideatori i rinisë nacionaliste që morën pjesë në Konferencën e Bujanit, e cila realizoi idenë dhe përpjekjen e Bashkimit në luftën kundër pushtuesve nazifashistë, në luftë për një Shqipëri Etnike e të lirë, të bashkuar dhe demokratike. Në arritjen historike të Konferencës së Bujanit, në mbledhjen e bekuar të Bujanit kontribuan shumë gjakovarë, Fadil Hoxha, Zekirja Rexha, Hajdar Dushi, Xheladin Hana, Bije Vokshi, Xhafer Vokshi, Gani Kryeziu, Sylejman Kryeziu dhe që përfaqësonin rininë nacionaliste dhe atë nacionalçlirimtare.

Po të pyes ty Beni e mentorin tënd Muhametin, patriotë me paterica: Ku ishin etërit tuaj (“ata të ballit”), në atë kohë më 1943?
Krahas historisë, ishte e pranishme ajo që mund të quhet kundërhistori shqiptare, një lloj shansi i keq, që shfaqej në orë dhe kah të gabuar, siç ishte rikthimi i Dardanisë, nismëtar prej Serbisë e si të mos mjaftonte kjo, vazhduar prej Arbenëve e Artanëve.
Kaq do t’i duhej retorikës së Xhavitëve, Veselëve, Petritëve, Arbenëve e Artanëve dhe asaj serbe për të hedhur një hije të rëndë mbi çështjen e Luftës së Dytë Botërore sa herë që shfaqej në horizont. Vuçiq deklaroi në ditën e Europës:
“Flamuri i Kosovës nuk e ka vendin këtu!”
Shqiptarët e Kosovës ishin në anën e nazifashizmit… me siguri ka menduar për “ballistët e gjakovarë”. Kurse pezmi shekullor ndaj statusit të Fadilit, kinse i përkëdhelur shqiptar, pas pritjes me durim të orës së vet të hakmarrjes, do të ishte i mjaftueshëm për të ushqyer dufin e pafundm për poshtërim nga asamblistët e PDK,së, siç shihet në këtë Gjakovë.

Ishte një krusmë e brendshme antigjakovare, që vetëdija e disa asamblistëve gjakovarë votuan në pavetëdije, ashtu si përjetohet historia e fshehtë e Arbenëve e Artanëve, ajo zonë e turbullt, ku është vështirë të kapet me mend koha e antivlerave, nëse e ke thyer apo je thyer ti vetë prej së keqes. Ato antivlera shqiptarët me dy fytyra do t’i paguanin më pas edhe ju vetë një për një.
Gjakova nuk ka nevojë për njerëz me antivlera si Artana e Arbena. Gjakovarët kanë përpara ditë tepër vendimtare për fatin e tyre. Në qoftë se “liderët asamblistë të PDK,së, të AAK,së dhe disa të VV,së” shqiptarë e ndiejnë se janë të paaftë të kuptojnë peshën e përgjegjësisë që kanë, këta duhet t’u lënë vendin të tjerëve. Gjithmonë do të ketë gjakovarë që do ta kuptojnë më mirë këtë popull, që do të kenë më shumë dhembshuri për të, me fjalë të tjera, që do ta prijnë siç duhet për t’i mbrojtur vlerat e mirëfillta. Sa më shpejt që Gjakova e qytetëruar ta çlirojë veten e saj nga ky krim, nga antivlerat, aq më mirë do të jetë për të gjithë Dardaninë.

Unë ju korrigjoj: E tashmja dhe e ardhmja na janë ampotuar, kanë mbetur ende vetëm gjurmët e së djeshmes..?
Prof. i gjuhës e i letërsise shqipe, z. Muhamet, a mos kam bërë ndonjë gabim gjuhësor, se unë nuk jam prof. i gjuhës shqipe si JU!
Edhe bilbili i zi e ka melodinë e bukur…
Unë më me JU nuk do të mirrem!

Fotografia e Afrim Caka